Okmánytár

Esztergom és Komárom vármegyék ítélőszékének határozata lehetővé teszi birtokon kívül a felek számára a fellebbezést, a felperes ügyvédjének díját pedig 4 körmöci arany értékében limitálja.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: egyszerű másolat

Megjegyzés: az 506. b. és c. sz. iratokkal egy füzetben; kiírta Fabris József vármegyei aljegyző, átolvasta Miskey Pál főszolgabíró

 

Járdánházy Gábor nyugtája, melyben elismeri, hogy professtzori fizetés címén Őri Jánostól, a pápai reformátusok egyházának gondnokától hiánytalanul átvette azt az 54 forintot, mellyel eddig tartoztak neki.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés: –

 

Esztergom és Komárom vármegyék ítélőszékének határozata Ó Gyalla és Uj Gyalla birtokok, valamint Aba, Felsö Konkoly és Alsó Konkoly puszták jövedelmeinek felosztásával kapcsolatban, melynek tételes lebontása után a végrehajtásra Miskey Pál főszolgabírót és esküdtjét küldik ki.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: egyszerű másolat

Megjegyzés: az 506. a. és c. sz. iratokkal egy füzetben; kiírta Fabris József vármegyei aljegyző, átolvasta Miskey Pál főszolgabíró

 

A Pápai Reformata Eklesiának és Szegény Communitásnak Tagjai (névtelenül) Együgyü Reflexiok címmel 6 pontból álló követelést nyújtanak be az elöljárósághoz az egyház jobb és igazságosabb kormányzásával kapcsolatban. Kívánják, hogy Horváth Margavics Joseff perceptor és a többi számadásra kötelezett személy pontosan elszámoljon; a presbitérium független személyekből, ne pedig rokonokból álljon; abba az alsóbb néposztályból is hozzáértő becsületes embereket válasszanak; a presbiteri gyűlést ne a kurátor házánál, hanem a parókián, a prédikátorok jelenlétében és közreműködésével tartsák, különben tekintsék érvénytelennek a gyűlés végzéseit.

Nyelv: magyar

Fennmaradási formája: eredeti

Megjegyzés: –

 

Miskey Pál, Esztergom és Komárom egyesített vármegyék főszolgabírájának idézőlevele, melyben a címzettet december 20-ra megidézi az 1777. augusztus 26-án Király József özvegye: Jokay Katalin és Balogh László felesége: Szecsey Julianna által Ó Gyalla és Uj Gyalla helységekkel, valamint Aba, Fölsö Konkoly és Alsó Konkoly pusztákkal kapcsolatban ellene indított per következő tárgyalására.

Nyelv: magyar

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés:

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

31 / 179 oldal