Okmánytár

Eőrÿ János, Veszprém vármegye táblabírája és a pápai református egyház gondnoka megbízza Horváth Margavics Józsefet, a pápai református egyház pénztárosát és két társát, Boné Józsefet és Szecsődi Mihályt, a nevezett egyház elöljáróit (primores), hogy 1752-ben elvett telkeik és épületeik becsárát: 2825 forintot és 22 dénárt a veszprémi sóhivataltól vegyék fel.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás és gyűrűspecsét

Megjegyzés:

 

Tiszteletes Járdánházi Gábor Professor Uram a maga Functióját el kezdette az Oskolabeli Ifjaknak tanittásokhoz fogván in nomine Domini. Amen.

Nyelv: magyar

Fennmaradási formája: a pápai református egyház presbítériumi jegyzőkönyvéből 1804. október 5-én Vigyázó Károly Veszprém megyei főszolgabíró által kiállított hiteles másolat

Megjegyzés:

 

Papa város helvét hitvallású lakosainak kérvénye a magyar kamarához, melyben a 4 %-os kamattal együtt visszakéri azt a 2825 forint 22 dénárnyi tőkeösszeget, mely eddig egy királyi rendelet értelmében kamatozott a számukra.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: egyszerű másolat a 494. a. sz. irat hátlapján

Megjegyzés: –

 

A magyar kamara elrendeli, hogy a veszprémi sóhivatal fizesse ki a pápai református egyházat illető 2825 forintnyi és 22 krajcárnyi tőkét kamataival együtt, melyet 1772 óta a győri sóhivatal kezelt.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: másolat

Megjegyzés: lappang

 

Eőrÿ István, Veszprém vármegye esküdtje tanúsítja, hogy Rába Boldizsár alszolgabíró Eőrÿ János Veszprém vármegyei táblabíró mint a peres összeg gondnoka kérésére kiállított, folyó hó 18-ra Veszprémbe szóló emlékeztető tudósítólevelét lakóházában bemutatta Ösz Katalinnak.


Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás és gyűrűspecsét

Megjegyzés: ez a 491. g. sz. irat 5. melléklete

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

34 / 179 oldal