Okmánytár

A perköltségek tételes kimutatása.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti feljegyzés

Megjegyzés: ez a 491. g. sz. irat 6. melléklete

 

Rába Boldizsár Veszprém vármegyei alszolgabíró és esküdtje előtt Sándor Gergely Veszprém vármegyei táblabíró mint hitelező és gondnok pert indít a néhai Komáromi József özvegye, Ősz Katalin ellen. A felperes ügyvédje, Gombás Mózes bemutatta a 491. a–d. sz. iratokat, az alperes nevében Dubniczaÿ János ügyvéd jelent meg. A döntést szeptember 13-ára halasztották. Időközben az elhunyt Sándor Gergely hivatalába Eőrÿ János került, a felperes ügyvédje pedig a 491. e. sz. irat segítségével a per folytatását kezdeményezte. Alperes készpénzben képtelen volt tartozását kielégíteni, ezért felajánlotta a bácsi szőlő eladását, és értékéből a tartozások és a perköltségek megtérítését, mely utóbbiak kimutatását a 491. f. sz. irat tartalmazza.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti

Megjegyzés: –

 

Simon György pápai plébános bizonyítványa arról, hogy Molnár János és a pápai Szabó Erzsébet helvét hitvallású jegyeseket a szentmise után három ízben kihirdette, házassági akadály fel nem merült, ezért megengedi, hogy saját felekezetük lelkésze előtt házasságot kössenek.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés: –

 

Simon György pápai plébános bizonyítványa arról, hogy a helvét hitvallású Horváth János és jegyese, Luthor Erzsébet, valamint a szintén helvét hitvallású Kerekes Márton és jegyese: Balogh Julianna megfizette az utánuk járó stólát.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés: –

 

Eperjessÿ István kimutatása a templomépítéshez használt eszközökről és megmaradt építési anyagokról.

Nyelv: magyar

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés: –

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

35 / 179 oldal