Okmánytár

Szent Iványi Imre, Veszprém vármegye esküdtje tanúsítja, hogy Viszekÿ Talian Ferenc főszolgabíró Sándor Gergely, a pápai helvét hitvallásúak gondnoka kérésére kiállított, december 12-re Pápára szóló emlékeztető tudósítólevelét Bolhás birtokon bemutatta Keneseÿ Lázárnak.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás és gyűrűspecsét

Megjegyzés: ez a 484. e. sz. irat 3. melléklete

 

Vizekÿ Tallián Ferenc, Veszprém vármegye főszolgabírája által kiállított emlékeztető tudósítólevél Kenessei Lázár részére, melyben tudatja, hogy az 1020 forintnyi összeg és kamatai meg nem fizetése miatt ellene még 1770-ben Torkos József, majd idén Sándor Gergely gondnok által indított per tárgyalását december 12-re Pápára tűzi ki, melyre meg is idézi.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás

Megjegyzés: ez a 484. e. sz. irat 4. melléklete

 

Szent Iványi Imre, Veszprém vármegye esküdtje tanúsítja, hogy Nados-i Terβtyánczki József főszolgabíró Torkos József felperes kérésére kiállított, folyó hó 21-re Pápára szóló idézőlevelét a keresetlevél másolatával együtt Bolhás birtokon átadta Keneseÿ Lázárnak, és az idézést ezzel végrehajtotta.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás és gyűrűspecsét

Megjegyzés: ez a 484. e. sz. irat 2. melléklete

 

Morotza Samuel tanúsítja, hogy az város kéménytisztittoja szomszédságában lévő 4319 négyszögöl szántót kimérte és átadta a Papai Helvetica Confession lévő Eklesiának.

Nyelv: magyar

Fennmaradási formája: eredeti, aláírás és gyűrűspecsét

Megjegyzés: a 482. a. sz. irat után

 

Veszprém vármegye kihirdeti a helytartótanács szeptember 9-i 8600. sz. rendeletét, melyben meghagyatik neki, hogy ezentúl a tisztségek megválasztásánál a felekezethez tartozás ne legyen szempont.

Nyelv: latin

Fennmaradási formája: Rosos Antal vármegyei aljegyzőáltal hitelesített jegyzőkönyvi kivonat

Megjegyzés: –

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

39 / 179 oldal