Okmánytár

Szemere-i Ferenc agens levele [Eőrÿ Jánoshoz, a pápai református egyház gondnokához], melyben az irattári hivatalban aznap szerzett információi alapján átírja a helytartótanács 1805. szeptember 17-én kelt rendeletét (636. a. sz. irat), és javasolja, hogy a veszprémi káptalani helynöknél sürgesse az ügy mielőbbi végrehajtását. Nyelv: magyar–latin

Fennmaradási forma: eredeti, aláírás

Megjegyzés:

 

Zsolnai Dávid veszprémi káptalani helynök levele [Eőry János] táblabírónak, [a pápai református egyház gondnokának], melyben tudatja, hogy a pápai plebánosnak már megparancsolta a református anyakönyvek visszaadását. Reméli, ez már meg is történt, ha mégsem, keresse meg, és a plébános azt haladéktalanul teljesíteni fogja.

Nyelv: magyar

Fennmaradási forma: eredeti, aláírás

Megjegyzés:

 

Radó Sándor levele a pápai református egyházhoz, melyben kéri az őt illető kötelezvény kiadását, mivel kifizette a Jókai-féle ezer forintos adósságot.

Nyelv: magyar

Fennmaradási forma: eredeti

Megjegyzés: lappang

 

Márton István professzor levele Osváld Zsigmond járási főszolgabíró és inspektor urhoz, melyben közli, hogy az eskümintát elolvasta, véleményét az egyházkerületi gyűlésig kialakíthatja. Egyelőre annyit mondhat, hogy e puszta formalitás a kiveszett békességnek nem visszaszerzője, hanem inkább annak sírja és temetője.

Nyelv: magyar

Fennmaradási forma: eredeti

Megjegyzés: lappang

 

A pápai református egyház consistoriumának határozata Becze Izrael kollégiumi tanuló kérelméről: professzori ajánlatra felveszik az alumnusok közé.

Nyelv: latin

Fennmaradási forma: eredeti

Megjegyzés: lappang

 
<< Első < Előző 171 172 173 174 175 176 177 178 179 Következő > Utolsó >>

172 / 179 oldal