Okmánytár

Anton Buchhekker tűkészítő és felesége, Rosalia Prentz elismerik, hogy Zsoldos György vevő kifizette a következő részletet, 1000 forintot.

Nyelv: német

Fennmaradási forma: eredeti, az eladók aláírása

Megjegyzés: a 644. a. sz. irat után

 

Anton Buchhekker tűkészítő és felesége, Rosalia Prentz elismerik, hogy Zsoldos György vevő a maradék 800 forintot kifizette.

Nyelv: német

Fennmaradási forma: eredeti, az eladók aláírása

Megjegyzés: a 644. b. sz. irat után

 

Nemes Zsoldos György özvegye, Csabai Susánna bizonyságlevele, melyben elismeri, hogy a pápai belvárosi Szent László utcában lévő, Puchekker Antal tűcsinálótól és feleségétől, Sprentz Rosáliától 2000 rajnai forintért férje nevére megvásárolt kontraktuális ház és a hozzá tartozó Nagy–Borsosgyőri két és fél pozsonyi mérős szántóföld tulajdonjogát örökösen a pápai református egyházra ruházza át, mivel azt az egyház pénzén, az egyház részére vásárolták. Hitelesítő:

Nyelv: magyar

Fennmaradási forma: eredeti, aláírás, Dienes János Veszprém vármegyei esküdt aláírása és gyűrűspecsétje

Megjegyzés:

 

A pápai református kollégium iskolaszékének jegyzőkönyvi kivonata szerint Toth Dániel, Szabo Pál, és Posa Gábor esküdt diákokat, mivel a legutóbbi censurán szorgalmuknak és tudományos előhaládásuknak semmi jelét nem adták, és Marton István rektor–professzor által is többször figyelmeztetésben részesültek, alumniumuk elvesztésére ítélték, és ha ez a jövőben is meg fog ismétlődni, példás büntetésben fognak részesülni.

Nyelv: latin

Fennmaradási forma: jegyzőkönyvi kivonat Nosztori Péter senior aláírásával

Megjegyzés:

 

Aáts Mihály bizonyságlevele, melyben Szép Ábrahám ügyvéd előtt elismeri, hogy azon 1980 forintot, melyért a református kollégium melletti házat a december 3-án tartott árverésen Simonyák Jósef kapitány részére megvette, a református egyház gondnokától, Eőry Jánostól a ház árának fejében felvette.

Nyelv: magyar

Fennmaradási forma: eredeti, Aáts Mihály és Szép Ábrahám ügyvéd aláírása, az utóbbi gyűrűspecsétje

Megjegyzés:

 
<< Első < Előző 171 172 173 174 175 176 177 178 179 Következő > Utolsó >>

174 / 179 oldal